onsdag 4. februar 2009

"Cleaning out my closet"

Jeg har valgt sangen ”Cleaning out my closet” av rap artisten ”Eminem” eller Marshall Bruce Mathers som er hans egentlige navn. Grunnen til at jeg valgte denne sangen er fordi jeg for det første er fan av Eminem, og for det andre synes tekstene hans er utrolig gode sammenlignet med mange andre hip hop, rap og R&B stjerner som synger om hvor mye penger de har, alle horene deres og bilene deres.
I teksten blir det brukt et meget viktig virkemiddel. I rapkulturen er det vanlig at man lager rim til en bakgrunnsmusikk kalt ”beat”. Det er dette som gjør rap spesielt sammenlignet til andre musikksjangrer. Man ”synger” ikke til musikken, men man snakker på en måte som gjør at det kan minne om sang fordi det man rimer.

Eminem kommer fra et hardt miljø i Detroit, USA, hvor han sto mye alene i ung alder. For å forstå teksten, trenger man ingen bakgrunnskunnskap om Eminem fordi han forteller hele livshistorien sin i korte trekk i teksten. Hovedpoenget i sangen er ”Cleaning out my closet”, og handler om Eminems forhold til moren. Mye om at han hater henne for hvordan hun var mot han, men at han heller ikke mente å såre henne. Holdningen i sanger er at han ber om å få tilgivelse.. Setningen ”Cleaning out my closet” betyr at han nå vil rydde opp i sin fortid, og at han vil gjøre ting annerledes i tiden som kommer.


Sitiat: I'm sorry mama,

I never meant to hurt you,

I never meant to make you cry,

but tonight i'mcleanin' out my closet”

Her kan dere se musikkvideoen fra Eminem med "Cleaning out my closet"

Ingen kommentarer: