tirsdag 14. oktober 2008

Micronoveller

VI fikk en oppgave hvor vi skulle skrive noen av synspungtene våres om "micronoveller"

Jeg synes ikke micronoveller er noe man værken burde skrive i skolen eller ellers. Vi kan ta for oss hvorfor jeg mener man ikke skal ha det i skolen først. For det første vil man ikke lære seg å skrive sammenhengende tekster, noe man bruker vesentlig mer i samfunnet enn å skrive en såkalt "micronovelle" på bare 6 ord!

Det å skrive en mmicronovelle i en avis vil ikke gi oss de detaljene eller informationen som vil ville fått i en "vanlig" novelle som består av ord som binder teksten sammen.

Men det er èn ting som gjør at en micronovelle kan være posetivt. Det er at man får et lite inntrykk av hva teksten handler om. Skulle man begynne å skrive den type tekster i skolen, ville det være etter at man har lest en sammenhengende tekst, og etterpå plukke ut de viktigste ordene i teksten som gjør at man kan få et lite sammendrag av teksten.

Min micronovelle: Gutt, skole, mobbe, tilbaketrukket, psykisk lidelse, skadet.

1 kommentar:

LK sa...

Du har gode synspunkter her. Dette er vel først og fremst en teksttype vi kan bruke for moroskyld, og så får vi ty til de gode gamle når det gjelder f.eks. analyse og tolkning.